Loppersum – Koningsdag 2014 komt eraan, de jaarlijkse vrijmarkt in Loppersum staat weer op de rol tezamen met vele andere activiteiten. Dit jaar wordt op woensdag 23 april de feestelijke ouderavond voor de bewoners van Wiemersheerd, in verband met een verbouwing, gehouden in de Waardevol Leven kerk aan de Badweg te Loppersum. Op 25 april doen de verschillende scholen in de regio allen op hun eigen manier mee aan de Koningsspelen.Op zaterdag 26 april staat Loppersum voor het eerst helemaal in het teken van Koningsdag. Om klokslag 06:00 uur zal een bekende Groninger (Nederlander inmiddels) de markt openen door de klok te luiden.  Dit zal gebeuren onder het genot van een heerlijk glaasje oranjebitter.

De vrijmarkt is vanaf 08:00 uur geopend. Tijdens de markt zullen verscheidene activiteiten plaatsvinden. Zo zijn er springkussens, meerdere muzikale optredens en hebben horeca gelegenheden hun deuren geopend voor een natje en droogje. Dit jaar zijn er een aantal nieuwe (veiligheid)regels van kracht, deze vindt u terug op www.ocloppersum.nl. De week wordt afgesloten met de dodenherdenking op 4 mei.

Er is dit jaar veel gebeurt om Koningsdag verder te professionaliseren, de eerder genoemde website is vernieuwd, de Social Media, informatieborden en sponsoring zijn enkele voorbeelden hiervan. Het Oranje Comité rekent ook dit jaar weer op grote drukte en vraagt haar bezoekers dan ook de berichtgeving en aanwijzingen goed in de gaten te houden om de verkeersstromen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Het Oranje Comité Loppersum organiseert jaarlijks de Koningsdag in Loppersum. Met de vrijmarkt die zo’n 25.000 mensen trekt is het een dag voor een ieder uit de regio. ‘’Koningsdag in Loppersum is een feest voor iedereen uit de regio, een dagje ontspannen erop uit. Met een professionele organisatie, de steun van gemeente en andere overheden en tezamen met onze sponsoren is het ieder jaar weer mogelijk dit mooie evenement te organiseren, aldus voorzitter John Klooster.’’