Activiteiten

Doe jij ook mee?

Kinderhoek op Koningsdag

27 april 2023

Ook op Koningsdag willen we kinderen een plek geven om zich te vermaken. Dit jaar hebben we een zweefmolen staan op de markt waar ieder kind van kan genieten, komen jullie ook?

Kinderparade 2023 - De Dierenparade

22 april 2023

Het thema van dit jaar is de dierenparade! Versier je fiets, skelter of ander vervoersmiddel en trek als je het leuk vind ook een leuk dierenpak aan (of wat anders geks). We verzamelen zaterdagmiddag om 13:45u op het Marktplein in Loppersum.

De route die we dit jaar lopen is: 
Start op het Marktplein – Wirdumerweg – Schepperij – Rondje voor Wiemersheerd – Schepperij – Wirdumerweg – Fruitlaan – Zeedijken – Delfstraat – Fivelstraat – Kruisweg – Nieuwstraat – Marktplein – Wirdumerweg 5 (Bij Flits!)

 

Wat houdt een kindermiddag in?

Een jaarlijks terugkerende feestelijke activiteit in de maand april is de kinderparade. De kinderen tot en met 12 jaar rijden op hun versierde skelter, fiets, step, bolderwagen of ander vervoersmiddel mee in de muzikale parade. Ieder jaar is er weer een ander thema dát op de versierde vervoersmiddelen en op de grote kar die voorop de parade rijd terug te zien. De route wisselt nog wel eens van jaar, door omstandigheden zoals de sloop-en-nieuwbouw in het dorp máár ook omdat we ook wel van verandering houden. Aansluitend vindt er een kinderactiviteit plaats, voorgaande jaren was dit een kinderdisco of spelletjes. Voor de kinderen is er ranja met wat lekkers en voor de ouders en andere lopers een kop koffie of thee. 

 

Ouderenavond 2023

12 april 2023

Wat houdt een ouderenavond in?

Ieder jaar verzorgen we in de voorafgaand aan Koningsdag een ouderenavond voor de bewoners van Wiemersheerd in Loppersum. Met muzikale ondersteuning van een shantykoor worden er Groningse en niet Groningse liederen (mee)gezongen. Met behulp van de vrijwilligers uit Wiemersheerd krijgen zij een kop koffie of thee met daarbij een heerlijk stuk taart van de plaatselijke bakker Marinus.

Gedurende de avond krijgen de ouderen nog een sapje, frisje of een alcoholisch drankje met een stukje worst of andere versnapering van Menno Bol uit Loppersum. Aan het eind wordt traditiegetrouw het Wilhelmus gezongen onder een genot van een Oranje bittertje.

De ouderen genieten, daar doen we het voor!

Konings Spelen

21 april 2023

Ieder jaar organiseren de basisscholen een super leuke Konings Spelen. Dit jaar gebeurd dit op 21 april 2023! Wij zullen er ook bij zijn om weer wat lekkers uit te delen aan alle kinderen! Dat zijn dit jaar heerlijke ijsjes!